Pressupostos participatius

Aquest any a l’Ajuntament de Riudaura dedicarem una part del pressupost d’inversió a fer un procés participatiu per decidir en què es fan servir aquests diners.

En aquest projecte, amb el que hi treballem conjuntament amb el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, s’hi aplicaran els Criteris de Qualitat per a Processos Participatius que elabora el Grup de Participació Ciutadana de la Xarxa de Governs Transparents, i actualment es troba en la fase de comunicació i informació pública,

En aquests moments ja hem redactat el Reglament pels Pressupostos Participatius i tenim el calendari per aplicar-los:

calendari pressupostos

El 21 de gener es va fer una sessió informativa per presentar el reglament dels Pressupostos Participatius als veïns.

Fins el 14 de febrer es van poder enviar propostes pels pressupostos participatius, que es van debatre a la sessió deliberativa del 18 de febrer.

Un cop recopilades les propostes, la comissió de seguiment i els tècnics del Consell Comarcal les valoraran durant el març i l’abril per determinar la seva viabilitat i el pressupost real de cadascuna.

El dilluns 19 de març es va reunir la Comissió de seguiment dels Pressupostos participatius per tal de constituir-se i fer una valoració de les les 15 propostes presentades pels Pressupostos Participatius, decidint no descartar-ne cap i passar-les a la fase de valoració tècnica per determinar-ne la seva viabilitat i calcular el pressupost exacte de cadascuna.

 

bototornar