Festa Major de Riudaura 2020 [Actualització]

El cap de setmana del 18, 19 i 20 de setembre tornarem a celebrar la Festa Major de Riudaura, amb mesures anticovid, un munt d’espectacles i una exposició molt especial.

Actualització a 16 de setembre:

 • Donat l’èxit de públic del concert del grup infantil local Mortal Weapon, faran la repetició del concert el mateix diumenge a les 12:30 i tot seguit altre cop el Ball dels Gegantons.
 • Tractant-se d’espectacles familiars i per la resposta que hem tingut, hem cregut convenient avançar els concerts de la nit del circuit Verd i Groc a les 20:00 hores.

Tingueu en compte que per anar a QUALSEVOL dels espectacles (excepte la missa i la pirotècnia) cal apuntar-se a l’Ajuntament per grups familiars i tenir el tiquet corresponent.


Salutació de l’Alcalde

Ja s’acaben de nou els mesos de calor i els dies llargs, en els que hem hagut de seguir vigilant per evitar la propagació de la COVID-19, amb menys relacions i intentant aprofitar la possibilitat de fer vida a l’exterior i relaxar rutines, més convenient que mai.

Pràcticament a l’inici de la tardor, tornarem a celebrar la Festa Major de Riudaura, coincidint amb el nou repte de tornar a l’activitat plena de feines i a l’escola amb nous protocols i mesures. Ens caldrà més energia que mai.

En aquestes festes, organitzades per la Regidoria de Cultura amb la col·laboració d’un grup de veïnes a qui vull expressar tot el meu agraïment, tindrem diversos concerts i activitats que hem preparat perquè siguin segurs en l’àmbit sanitari, fent diferents sessions i limitant l’aforament.

A partir del divendres inaugurarem una exposició al local social a càrrec d’en Txiqui Trepax, veí del poble, sobre el que abans en deien “tebeos” i ara en diuen còmics, que restarà oberta en diferents horaris durant tot el cap de setmana.

El dissabte tindrem diversos concerts, organitzats, com deia, en diferents sessions i amb aforament limitat i controlat per la màxima seguretat, incloses propostes familiars per a totes les edats.

El diumenge serà el torn de les activitats més tradicionals i dels artistes locals, tant petits com grans, acabant amb la pirotècnia de la plaça Puig Estela.

Com ja vaig dir per la Festa del Roser, no vull deixar de recordar les persones que han patit els efectes de la pandèmia, tant per la pèrdua de familiars o amics com per afectacions en l’àmbit laboral i econòmic, així com a tots aquells que, des de qualsevol àmbit, treballen per mitigar i erradicar la malaltia.

Convido a tots els veïns a penjar la bandera amb l’escut de Riudaura i a gaudir dels dies de festa Major i dels actes programats tant com ens permeti el respecte per la seguretat de tots.

Bona Festa Major a tothom!

Agustí Llop
Alcalde de Riudaura


La festa arrencarà el divendres 18 a les 19 hores amb l’obertura de l’exposició: “De quan els còmics es deien ‘tebeos’ – Pulgarcito 1921 – 1986” al Local Social de Riudaura, que podrem veure escalonadament en els següents horaris:

 • Divendres 19: de 19 a 21 hores.
 • Dissabte 20: de 10 a 14 hores i de 18 a 20 hores.
 • Diumenge 21: de 19 a 20 hores.

El dissabte 19 tindrem tres espectacles distribuïts al llarg del dia, repetint-se en diferents espais per evitar aglomeracions:

 • Entrada verda: 12:00 – Centre cívic – American folk songs / 16:30 – Puig Estela – Libèl·lula / 22:00 20:00 – Plaça Gambeto – Bus Stop
 • Entrada vermella: 12:00 – Puig Estela – Libèl·lula / 16:30 – Plaça Gambeto – Bus Stop / 22:00 – Centre cívic – American folk songs
 • Entrada groga: 12:00 – Plaça Gambeto – Bus Stop / 16:30 – Centre cívic – American folk songs / 22:00 20:00 – Puig Estela – Libèl·lula

El diumenge 20 es farà la tradicional missa a les 9:30 hores a l’Església de Santa Maria, seguida de diferents espectacles familiars a la pista del Centre Cívic:

 • 11:00: concert amb el grup infantil local Mortal Weapon.
 • 12:00: ball dels gegantons.
 • 12:30: repetició del concert amb el grup infantil local Mortal Weapon i el ball dels gegantons.
 • 17:00: Pep Puigdemont i Sidrus amb l’espectacle infantil Contem Cançons.

Finalment, la festa acabarà amb un espectacle pirotècnic des de la plaça Puig Estela a les 21:00.

Per anar a qualsevol espectacle (excepte la missa i la pirotècnia), prèviament cal apuntar-se a l’ajuntament (972264422) i recollir el tiquet que permetrà l’accés. Caldrà apuntar-se per grup familiar indicant el nombre de persones que assistiran i un telèfon de contacte. Els menors de 14 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult.

La data límit per apuntar-se és el dijous 17 de setembre.

Els espectacles es faran en un circuit tancat amb aforament limitat i seguint les mesures de seguretat pertinents per evitar la propagació de la Covid-19.

L’organització es reserva el dret de modificar o anul·lar algun dels actes si s’hi veies obligada.

La festa es realitza amb el suport de la Diputació de Girona.


Us informem de les normes bàsiques d’accés i permanència en els diferents recintes on es duran a terme els espectacles. Aquestes normes són d’obligat compliment per a totes les persones que hi vulguin accedir.

 1. Abans de sortir de casa has de verificar que no tens una temperatura corporal igual o superior a 37°; que no tens símptomes compatibles amb la malaltia Covid-19 i que no estàs ni has estat en contacte amb persones portadores del virus en els darrers 15 dies.
 2. És obligatori l’ús de mascareta en tots els recintes.
 3. Has de respectar la distància de seguretat.
 4. Trobareu gel higienitzant a l’entrada dels diferents recintes. Has d’higienitzar-te les mans amb gel hidroalcohòlic en entrar i sortir del recinte.
 5. L’organització t’assignarà un seient. No pots canviar el teu seient ni abandonar-lo, excepte en el moment de marxar.
 6. L’entrada i la sortida s’han de produir de forma esglaonada per evitar aglomeracions.
 7. Trobaràs el recinte desinfectat quan arribis. No obstant això, pren totes les mesures higièniques possibles mentre duri l’espectacle.
 8. Acceptes complir les normes i et responsabilitzes personalment de totes les conseqüències que l’incompliment total o parcial de les normes pugui comportar.

Programa de la festa (feu clic aquí per baixar-lo en format PDF):

Programa Festa Major 1Programa Festa Major 2Programa Festa Major 3Programa Festa Major 4