Més cantadors que mai a la Plaça del Gambeto

 Durant els dos darrers dies, 29 i 30 de juliol, la Plaça del Gambeto de Riudaura s’ha omplert més que mai de cançons i tonades. Aquest any s’ha fet un pas endavant i s’ha ampliat la programació a dos dies, amb un Sopar de cantadors a la vigília del tradicional concert. Un nou format que ha tingut molt bona acceptació i que l’Ajuntament de Riudaura estudiarà mantenir de cares a la propera edició.

Més de sis-centes cinquanta persones han seguit el D’aquí estant veig una estrella 2016. Una proposta que començava el divendres amb el primer Sopar de cantadors, amb tots els tiquets esgotats dies abans, i que va cloure amb l’actuació de Miquel Gil i Feliu Ventura amb una ovació final del públic que va aplaudir dempeus als dos autors valencians.

El dissabte al vespre s’ha celebrat el tradicional concert amb els balcons de la Plaça del Gambeto convertits un any més en escenaris de la vetllada, i, com ja és tradicional en aquest concert, una versió del Ball del Gambeto o del Roser ha encetat les intervencions musicals. En aquesta ocasió ha estat una versió interpretada a la mandolina per Agustí Pérez.

Una part important del concert ha estat protagonitzada pels propis riudaurencs. Una trentena de cantadors ha interpretat diverses cançons des de balcons i racons de la Plaça: Corrandes, Rossinyols que van a França, La jove… amb la participació enguany dels més joves del poble, els nens del Casal d’estiu dirigits per Miquel Pascal. I per completar les actuacions de la gent de Riudaura, dos grups de Músics de Riudaura han presentat actualitzacions del cançoner popular i tradicional, Goigs de Sant Climent, Caterina l’amor, Del monestir a la Pobla, Ai ninetes catalanes, Fadrins que em festegeu..

El convidat en aquesta edició ha estat un dels grans de la nostra música tradicional, Miquel Gil, que només trepitjar l’escenari ha felicitat a l’organització per aquests dos dies de cançons i tonades dient “Això és Cultura! I a més, mirant el passat per avançar cap al futur!!”. Miquel Gil ha traçat un recorregut pel País Valencià a ritme de romanços, seguidilles, jotes de ronda i boleros.

.

El concert ha acabat amb una interpretació conjunta de la cançó que dóna nom al llibre de cançons i tonades de Riudaura i que també dóna nom a aquest concert de música tradicional: D’aquí estant veig una estrella.

Concert organitzat per l’Ajuntament de Riudaura amb el suport del Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa de Marboleny, la Diputació de Girona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Plaça del Gambeto de Riudaura Fina conjuntPep Puigdemont des d'un balcó Sopar de cantadors - Miquel Gil i Feliu Ventura