Presentació del llibre Campanes i campanars de la Garrotxa

El diumenge, 22 de desembre, a les 18 hores al Local Social de Riudaura, presentació del llibre “Campanes i campanars de la Garrotxa” i conferència “Les campanes de Riudaura”, a càrrec de Xavier Pallàs Mariani.

Campanes i campanars de la Garrotxa, editat per El Bassegoda Edicions, recull el treball d’investigació de Xavier Pallàs al voltant de les campanes, un element patrimonial molt oblidat i poc estudiat al nostre país. El llibre ofereix un inventari de les 213 campanes que hi ha a la Garrotxa i, a través d’un codi QR, permet sentir el so de cadascuna d’elles. També s’hi descriuen els 180 campanars de la comarca, ajudant a emmarcar les campanes en el seu context social i històric.

En el llibre també s’hi detallen les campanes i els campanars del municipi de Riudaura. Es descriuen les cinc campanes de l’església parroquial de Santa Maria de Riudaura (dues de les quals pertanyien a l’antiga capella de Sant Marçal, l’actual edifici de l’Ajuntament), la del santuari de Font de Joan, la de la capella de la Mare de Déu dels Dolors de Plana de Cruanyes i la de la capella del mas Fajula (o Planadecursach).

Xavier Pallàs Mariani és Mestre Especialista en Educació Musical per la Universitat de Girona i Titulat Superior en l’especialitat de violí per l’Escola Superior de Música de Catalunya. Actualment és director de l’Escola Municipal de Música d’Olot Xavier Montsalvatge, on també exerceix com a professor. Durant la seva trajectòria professional ha compaginat la tasca docent i d’intèrpret amb la recerca musicològica, publicant nombrosos articles i llibres.