Transport públic

Llista de preguntesCategoria: GeneralTransport públic
Joel preguntat 6 mesos abans

Bon dia,
M’agradaria saber com està la situació del transport públic a Riudaura. Crec que es pot utilitzar el bus escolar als matins quan la mainada va a l’institut, es manté aquesta opció? Amb quins horaris? A la tarda, i la resta de dies, hi ha alguna opció de transport públic? Heu pensat crear una la línia de bus Olot-Riudaura més regular? Si és que ho heu impulsat m’agradaria saber com es troba i si és que ho heu descartat, el perquè.
Moltes gràcies!  

oacriudaura Administrador contestat 6 mesos abans

Moltes gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres, Joel.
Ja t’hem contestat la pregunta.

1 Respostes
oacriudaura Administrador contestat 6 mesos abans

Bona tarda, Joel.
L’opció d’ús del transport escolar es manté, sempre que hi hagi. Ara mateix, com que no hi ha classes, tampoc hi ha el transport.
En el cas del transport escolar, el bus surt a les 8 del matí de la parada de Riudaura, arribant fins a la parada de l’Institut, i torna a les 3 de la tarda (amb les mateixes parades).
Ara mateix no hi ha possibilitat de crear nous horaris ni més serveis regulars, ja que estan inclosos en una concessió administrativa feta pel Consell Comarcal, que és qui té la capacitat normativa, delegada directament per la Generalitat.
A banda de tot això, en la immensa majoria de dies no hi ha cap usuari, el que fa inviable la creació de noves rutes o horaris.
A escala comarcal, la intenció és anar eliminant les rutes poc utilitzades i no crear-ne de noves, per l’elevat cost que tenen i a causa del fet que s’han de finançar completament amb fons públics.
Per posar un exemple, el cost dels mal anomenats “autobusos de festes majors” per a Riudaura (l’any 2019) va ascendir uns 800 € per dos dies d’ús, i això tenint en compte que la meitat del cost real el pagava la Generalitat, que ja ha manifestat que no el pagarà més. Així que, per tant, el cost s’hauria enfilat fins als 1600 € per dos dies.
Gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres.